We serve you® beauty!

Onder het genot van een hapje en een drankje uw huid in top conditie brengen en laten verzorgen door de beste professionals? Dit kan sinds bij Beauty Bar 053 aan de Emmastraat 2 in Enschede.

Elles Wieling had al lange tijd een concept in haar hoofd voor een bijzondere beauty-salon. “Sinds 1 december 2017 ben ik gestart met Beauty Bar 053. Vrouwen hebben een vaste nagelstyliste, een vaste schoonheidsspecialiste, een eigen pedicure. En in de praktijk zitten die niet allemaal bij elkaar in de buurt. Het unieke van Beauty Bar 053 is dat we alles onder één dak hebben en onze krachten kunnen bundelen”, aldus Elles.

Overgewaaid uit Amerika

De oorsprong van het concept komt uit de Verenigde Staten waar in de jaren negentig een café-eigenaar nadacht over een manier om meer vrouwen in zijn kroeg te krijgen. “Iets met nagels of zo”, was zijn gedachte. Hij heeft een zaak geopend, een hele lange “pijpenla” met een net zo lange bar, waar vrouwen tijdens happy hour Martini’s & Manicures konden boeken, waarbij ze met een Martini aan de bar zitten, terwijl hun nagels worden gedaan. Dat concept is inmiddels een behoorlijk bekend begrip in Amerika.

Zelfstandig met teamgevoel

Beauty Bar 053 is geen horecagelegenheid, maar in de salon staat wel een lange bar. Elles: “Die staat echt centraal in het bedrijf. Daar ontstaan de leukste gesprekken. Mensen komen ook gewoon langs voor een kopje koffie en een praatje.” Elles verhuurt ruimte in haar salon aan ZZP’ers. “In onze branche werken veel collega’s vanuit huis. Dat heeft alles te maken met kosten en risico’s. Sommigen hebben een heel florerend bedrijf aan huis, maar het is niet altijd goed voor de markt in deze branche. Hier zijn de kosten beheersbaar en kunnen de mensen toch werken vanuit een plek met de luxe uitstraling van een salon. De relatief lage prijs voor de werkplek zorgt ervoor dat de ondernemers kunnen investeren in bijvoorbeeld nieuwe, vaak kostbare productlijnen of scholing. Ook prettig is dat de mensen voor hun eigen bedrijf werken, maar toch een teamgevoel hebben. En nog een voordeel: er is altijd iemand die bijvoorbeeld de telefoon kan aannemen. Of je nu als visagiste aan het werk bent, of als huidcoach of pedicure, je wilt liever niet gestoord worden tijdens je behandelingen. Hier versterken we elkaar en leveren we elkaar service.”

Voordelen

Dit concept heeft veel voordelen en dat merkt ook de klant.“Jazeker, onze klanten kunnen rekenen op goede service en hoogwaardige behandelingen. Alle mensen die hier werken zijn zeer ervaren, hoog opgeleid, altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied, én ze zijn ondernemer. Zelf ben ik al meer dan 15 jaar schoonheidsspecialiste, huidcoach en specialist in huidverbetering. Naast de reguliere behandelingen geef ik bindweefselmassages en werk ik onder andere met fruitzuurkuren. Als klanten bij mij komen met een probleemhuid weet ik echt wat ik ze aan kan bieden en welk resultaat binnen mijn mogelijkheden haalbaar is.”

Huidcoach

‘hannah’ is het hoofdmerk van Elles. “hannah staat sinds 1979 voor huidverbetering. Het ongekende specialisme in huidverbetering, jarenlange praktijkervaring en het absolute pionierschap inzake de revolutionaire bindweefselmassage, hebben samen geleid tot een uniek stappenplan voor elke huid. De specialisten die met ‘hannah’ werken doen meer dan alleen huidverzorging. Alles valt of staat met het coachen en begeleiden van jou bij de behandeling van jouw huid. Daarom noemen wij onszelf ook huidcoach en geen schoonheidsspecialiste. Het gaat er niet om wat je met jouw huid doet, maar wel om hoe je dit doet.”

Huidverbetering

Naast de hannah behandelingen bieden we nog veel meer. Zo hebben wij specialisaties in huis op het gebeid van Micro Needling, PRX-T33 en fruiztzuur peelings. Ook browstyling, lashlifitng, en wimper extensions behoren tot onze specialisaties.

Make-up Artist

Pedicure

Cosmetisch arts

Droom

“Wie weet hebben we over een of twee jaar wel een Beauty Bar 030 of een Beauty Bar 010. Op dit moment is dat nog niet aan de orde, maar ons concept leent zich hier erg goed voor. Stiekem is dat wel een droom.”

Beauty Bar 053

  • Beste beautysalon van Twente
  • Alles onder één dak
  • Betaalbare behandelingen met regelmatig aanbiedingen
  • Ervaren en hoogopgeleide ondernemers
  • Gezellige sfeer waar u zich thuis voelt

Wordt ook een Beauty Bar 053 familielid…

Neem contact op